Stig Erik Thoreby Jensen – Personlig Blogg og Profil

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Stig Erik Thoreby Jensen

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

Deutsche Bank i trøbbel igjen

Vel, vel, vel, se på Deutsche Bank som har problemer igjen! Aksjene deres har stupt etter at det ble klart at kostnaden for å forsikre bankens gjeld mot mislighold har nådd det høyeste nivået på over fire år. Jeg antar at investorene ikke har like mye tillit til banken som enkelte av oss har til våre gjeldsslaver.

Det er ikke bare Deutsche Bank som sliter, nei nei. Banksektoren i Europa har hatt en skikkelig berg-og-dalbane tur i det siste. Og etter at Credit Suisse ble reddet av staten og det ble kaos i regionalbanker i USA, har investorene blitt litt nervøse for den globale banksektoren. Men hei, ikke bekymre deg – regulatorer og sentralbanker i Europa har sagt at de vil holde markedene stabile. Jeg er sikker på at det vil fungere like bra som det gjorde i 2008.

Jeg synes det er morsomt at Deutsche Bank har gått gjennom flere restruktureringer og skiftet ledelse flere ganger for å komme seg på beina igjen, men det ser ikke ut til å ha hjulpet mye. Kanskje de skulle prøve en annen strategi neste gang? Men jeg kan ikke forstå hvorfor investorene ikke har tillit til banken, med tanke på at aksjene deres har tapt mer enn en femtedel av sin verdi så langt denne måneden.

Jeg vil ikke engang begynne å snakke om Deutsche Banks kredittstandardbytter. La oss bare si at de har hatt sin største økning på én dag noensinne. Men igjen, regulatorer og sentralbanker har sagt at alt vil gå bra, så jeg er sikker på at alt dette er bare en storm i et vannglass.

Til slutt, hvis du har noen av Deutsche Banks 7,5% Additional Tier-1 dollarobligasjoner, så har jeg dårlige nyheter. Obligasjonene har falt nesten 6 cent til 70,054 cent på dollaren, og yielden har økt til 27%. Det er nesten tre ganger så mye som for bare to uker siden. Men hei, det er bare penger, ikke sant? Det er ikke som om det vil påvirke vår daglige økonomi.

Alt i alt er det bare en annen dag i banksektoren. Men jeg er sikker på at alt vil ordne seg til slutt. Jeg mener, hva kan gå galt?

Kilde: Reuters – https://www.reuters.com/markets/deutsche-bank-shares-whipsaw-after-cds-blow-out-2023-03-24/

Abonner på nyhetsbrevet?

Legg inn en kommentar