Stig Erik Thoreby Jensen – Personlig Blogg og Profil

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Stig Erik Thoreby Jensen

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

Hva er Bitcoin ETF

En Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund) er en type fond som sporer prisen på Bitcoin. Den lar investorer kjøpe aksjer i fondet og dermed indirekte investere i Bitcoin uten å måtte kjøpe og lagre selve kryptovalutaen.

Dette er praktisk for de som ønsker å investere i Bitcoin gjennom tradisjonelle investeringskanaler som en aksjemegler, istedenfor direkte på en kryptovalutabørs.

Gary Gensler, lederen for SEC, kunngjorde 10. januar 2024 at de godkjente handelen av flere spot Bitcoin ETP (Exchange-Traded Products). Tidligere ble slike produkter avslått, men etter en domstolsavgjørelse og endrede omstendigheter, har SEC nå godkjent disse.

Godkjenningen gjelder kun for Bitcoin ETP-er og ikke for andre kryptovalutaer eller -produkter. SEC understreker at de er nøytrale og ikke støtter eller godkjenner selve Bitcoin.

De påpeker også at Bitcoin primært er et spekulativt og volatilt aktivum som også brukes til ulovlige aktiviteter. Investorbeskyttelse er viktig, og Bitcoin ETP-er vil kreve fullstendig og sannferdig informasjon, samt handle på registrerte børser med strenge regler mot svindel og manipulasjon.

SEC understreker at investorer bør være forsiktige med investeringer knyttet til krypto.

https://www.sec.gov/news/statement/gensler-statement-spot-bitcoin-011023

Abonner på nyhetsbrevet?

Legg inn en kommentar