Stig Erik Thoreby Jensen – Personlig Blogg og Profil

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Stig Erik Thoreby Jensen

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

Mærsk involvert i Nederlands største narkotikasak noensinne

Mærsk, Danmarks største selskap, er igjen involvert i en oppsiktsvekkende sak om kokainsmugling til Europa. Hollands tollvesen kunngjorde forrige uke at de hadde funnet 8 tonn kokain i en container, noe som markerer den største narkotikasaken i landets historie. Kokainen er verdsatt til 4,5 milliarder danske kroner.

Finans har avslørt at kokainen ble transportert til Nederland av Mærsk. Dette ble bekreftet av Mærsk i en kommentar til Finans, der de uttalte: «Vi kan bekrefte at de ulovlige smuglervarene som ble beslaglagt i havnen i Rotterdam 13. juli 2023, ble transportert i en Mærsk-container.»

Det er fortsatt uklart om Mærsk-ansatte samarbeidet med narkosmuglerne, men hollandske myndigheter har nektet å kommentere saken. Tidligere har det blitt dokumentert at Mærsk-ansatte har samarbeidet med narkosmuglere både i Europa og i Latin-Amerika.

Kokainen, som ble beslaglagt i Nederland, kom fra Ecuador via Panama og var skjult blant bananer. Dette er ikke første gangen slik smugling har skjedd. Tidligere har det blitt avslørt at en kriminell gruppe av Mærsk-ansatte i Costa Rica samarbeidet med narkosmuglere.

Mærsk har også blitt kritisert for å ha blitt «infiltrert» av narkosmuglere, og det har vært flere tilfeller der ansatte har delt informasjon fra selskapets interne systemer med kriminelle mot betaling.

Mærsk har anerkjent problemet og informert om at de har styrket sitt fokus på å forhindre kriminell misbruk av deres operasjoner. De har også uttalt at et tettere samarbeid på tvers av hele den globale verdikjeden er nødvendig for å bekjempe smuglerne.

Foto:
Jock Fistick/Bloomberg

Kilder:
Finans.dk

Abonner på nyhetsbrevet?

Legg inn en kommentar