Stig Erik Thoreby Jensen – Personlig Blogg og Profil

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Stig Erik Thoreby Jensen

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

Musk fjerner blokkeringsfunksjonen

Elon Musk, eieren av den sosiale medieplattformen tidligere kjent som Twitter, nå kalt X, har kunngjort at han har planer om å fjerne blokkeringsfunksjonen fra plattformen. Denne avgjørelsen har vakt bekymring blant brukere og eksperter, da blokkeringsfunksjonen har blitt sett på som en nøkkelsikkerhetsfunksjon for å unngå trakassering og eksponering for spam eller hatefulle innlegg.

Gir ingen mening

Musk uttalte at blokkeringsfunksjonen «gir ingen mening» og at den vil bli fjernet som en «funksjon», bortsett fra i direktemeldinger.

Dette betyr at brukere ikke lenger vil kunne blokkere uønskede følgere, men vil fortsatt kunne blokkere brukere i direktemeldinger.

Han la til at selv om blokkeringsfunksjonen fjernes, vil dempefunksjonen fortsatt være tilgjengelig. Mens blokkering hindrer spesifikke kontoer i å ta kontakt, se tweets og fjerner følging, skjuler demping kun brukerens innlegg fra tidslinjen din, men forhindrer ikke brukeren i å ta kontakt eller se en offentlig profil.

Flere eksperter og brukere har uttrykt bekymring for denne endringen. Louis Jones, en langvarig medie- og annonseringsekspert som nå jobber ved Brand Safety Institute, uttalte at Musks plan er svært bekymringsfull, da brukere kan bli oversvømmet med spam, trusler og annet skadelig innhold.

Han la til at Musks «slappe tilnærming til ytringsfrihet» sannsynligvis vil ha en «dobbel effekt», ved å gjøre mobbing mer vanlig på plattformen og hemme ytringsfriheten for de brukerne som er mål for mobbere og rovdyr.

Musk har tidligere gjort flere endringer på plattformen siden han kjøpte Twitter for $44 milliarder, inkludert oppsigelser, gjeninnføring av tidligere utestengte kontoer og nylig omdøping av selskapet og plattformen til X.

Det gjenstår å se hvordan denne endringen vil påvirke brukeropplevelsen og sikkerheten på X.


Kilder:

Abonner på nyhetsbrevet?

En kommentar om “Musk fjerner blokkeringsfunksjonen”

Legg inn en kommentar