Stig Erik Thoreby Jensen – Personlig Blogg og Profil

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Stig Erik Thoreby Jensen

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

«Dine nåværende omstendigheter bestemmer ikke hvor du kan gå, de avgjør bare hvor du starter.»

Et biprodukt av en sivilisasjon i forfall.

Sealand, en mikronasjon

Sealand er en mikronasjon

Sealand er en mikronasjon

Sealand er en mikronasjon som ligger på en tidligere marineplattform i Nordsjøen, rundt 10 km utenfor kysten av Suffolk i England. Mikronasjonen ble grunnlagt i 1967 av en britisk forretningsmann ved navn Roy Bates, som hadde okkupert plattformen og erklært den som sitt eget land.

Sealand har en interessant historie og har opplevd flere konflikter og forsøk på overtakelse. I 1978 ble plattformen angrepet av en gruppe tyske og nederlandske menn som prøvde å overta den, men Bates og hans familie klarte å forsvare seg og forsvare Sealand. Siden den gang har Sealand utstedt egne frimerker, mynter og pass, og har til og med et eget nasjonalsymbol og flagg.

Selv om Sealand ikke anerkjennes som en uavhengig nasjon av de fleste land i verden, har mikronasjonen fortsatt en viss grad av selvstyre. Mikronasjonen har også blitt et populært turistmål og har til og med blitt brukt som et bakteppe i enkelte TV-programmer og filmer.

I dag ledes Sealand av Bates ‘sønn, Michael, og hans familie, og mikronasjonen fortsetter å eksistere som et interessant eksempel på menneskelig kreativitet og innovasjon.

Kilder:
https://sealandgov.org/
https://no.wikipedia.org/wiki/Sealand
https://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Sealand

Abonner på nyhetsbrevet?

Legg inn en kommentar